Teixitoki. “Agafes el fil?”

Teixitoki significa “lloc per a teixir”. Teixitoki és el resultat d’un procés creatiu dut a terme amb 6 associacions d’Eivissa, que em varen contactar perquè buscaven “un vídeo que transmetés alegría i donés ganes d’implicar-se en les associacions”.

En aquest projecte vaig dinamitzar reunions amb les 6 associacions per trobar exactament l’estil de vídeo que buscaven i guionitzar-lo col·laborativament. Per a transmetre aquesta sensació de teixit, va ser molt important treballar en un guió tècnic que ja establís desde la pre-producció una connexió entre seqüències (i, per tant, entre associacions!). Per aconseguir aquest efecte vaig optar per lús de “speed ramps” amb moviments de càmera ben planificats. Això va permetre un muntatge fluït i suau.

Per aquest projecte vaig poder col·laborar amb Itziar Arratibel en la producció, Aleix López a l’equip tècnic i Laia Sanz en assessorament durant el muntatge. A més, totes les persones que hi surten són voluntaris i voluntàries de les associacions, i va ser preciós treballar amb totes elles.

Cançó “Viu”, de Roba Estesa (http://www.somrobaestesa.cat)

Les organitzacions de Teixitoki: l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Eivissa i Formentera (AEMIF), l’Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Malalties Reumàtiques, Sensibilitat Química i Electromagnètica d’Eivissa i Formentera (AFFARES), l’Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera (ACTEF), l’Associació Pitiusa d’Ajuda a Afectats de Càncer (APAAC), Càritas Diocesana d’Eivissa i Formentera, i la Fundació Deixalles.